Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași

Cluburi

Școala Gimnazială Internațională Spectrum organizează, contra cost, o varietate de cluburi, urmârind o dezvoltare armonioasă a copiilor. Pentru înscrieri, orar și taxe, accesați secțiunea Cluburi în portalul MyEducare.

Robotica reprezintă o ramură a curriculumului STEM,  focalizată pe lucrul practic, de rezolvare a problemelor în mod creativ. Elevii colaborează pentru a construi și programa roboți care interacționază cu mediul înconjurător într-un mod care reflectă soluții reale la cererile tehnologice din viața de zi cu zi. Fie că vorbim de programarea senzorilor de proximitate pentru a preveni coliziuni, construcția unei macarale pentru a ridica și muta obiecte, sau a roboților care pot urca scări, micii ingineri sunt expuși la concepte care pot fi continuate și dincolo de enclavele școlii.

 

Școala Spectrum Iași participă anual la competiția FIRST® LEGO® League, care reprezintă o șansă unică de a exersa abilități fundamentale STEM lucrând în echipă. În acest club, elevii proiectează și construiesc roboți, punând în valoare gândirea critică pentru a realiza misiuni captivante.

 

Învățarea limbajului C++ oferă o bună înțelegere a modului de interacțiune dintre software și hardware. În acest club, elevii capătă cunoștințe fundamentale, care vor fi relevante indiferent de calea pe care o vor urma în domeniul tehnologiei. Printre altele, C++ este regăsit atât în industria dezvoltării de jocuri sau a browserelor web, cât și în aria sistemelor integrate.

Cunoașterea limbajului JavaScript deschide numeroase oportunități în cariera IT. Având în vedere cererea mare de expertiză în aria de dezvoltare web pe piața globală, clubul își propune să ofere un start bun copiilor care prezintă o afinitate pentru tehnologie.

La clubul tehnic se oferă un curs modular, fiind abordate diferite paliere ale filierei exacte: circuite electronice, lego motorizat, lego S.T.E.M. În cadrul modulului de electricitate, copiii vor învăța despre circuitul simplu, circuitele tip serie/paralel, soneria, scurt-circuitul. Într-o altă etapă, copiii se familiarizează cu diferite concepte din sfera științelor exacte S.T.E.M., dezvoltându-și cultura generală, încrederea în sine și o mai bună înțelegere a modului de funcționare a lucrurilor în general.

Copiii efectuează experimente temeinice și descoperă: cum se obține avantajul mecanic cu ajutorul mecanismelor roții, axului și planului înclinat; cum se folosește scripetele pentru a schimba forța și direcția mișcării; cum se calculează raportul de angrenare și cum funcționează transmisiile elicoidale.

Echipamente: kituri circuite, kituri educaționale Engino Inventor Girl, Engino Inventor Motorized, seturi Lego.

 

Clubul de pictură reprezintă o cale prin care copiii își pot exersa abilitățile creative fără teama de a greși, având ca rezultat buna dezvoltare a funcțiilor creierului. Pictura îmbunătățește abilitățile motrice fine și poate ajuta copilul să-și comunice emoțiile și gândurile.

Pe lângă dezvoltarea abilităților motorii fine, confecționarea păpușilor stimulează recunoașterea de tipare, care poate avea reverberații în alte materii școlare. Copiii urmează un proces de creație, imaginându-și produsul final și urmând pașii necesari până la materializare, prin care devin mai rezilienți, răbdători și capătă stimă de sine.

Arta tapiseriei presupune lucrul cu o multitudine de fire și culori, motiv pentru care este îndrăgită de copii. Pe lângă dezvoltarea coordonării între mâini și ochi, a duratei de atenție și a capacității de concentrare, țesutul unei lucrări de tapiserie ajută la relaxare în cazul stărilor hiperactive.

Clubul de fitness emoțional reprezintă un grup de dezvoltare personală, cu accent pus pe abilitățile de gestiune a emoțiilor, studii de caz și povești terapeutice.

Puncte cheie: dezvoltarea deprinderilor de comunicare asertivă, a abilităților de relaționare, exerciții de mindfulness, respirație și postură corporală, autocontrolul impulsurilor motrice și emoționale.

Acest curs dedicat copiilor stimulează învățarea prin joc și însușirea rapidă și eficientă a unor noțiuni care sunt aplicate în viața de zi cu zi. Copiii sunt încurajați să adreseze întrebări, să intuiască metode de rezolvare și să explice propria abordare.

Competențe: exersarea atenției distributive; a vitezei de reacție; înțelegerea noțiunii de compromis; metoda încercare și eroare; descoperirea soluțiilor avantajoase pentru o problemă.

Resurse: jocuri de atenție, de gândire, care solicită imaginația.

Minte sănătoasă într-un corp sănătos – AS Natura este un proiect care promovează jocurile sportive în aer liber, în beneficiul comunității. Școala Spectrum îmbrățișează direcțiile de combatere a sedentarității, pentru bunăstarea copiilor, motiv pentru care ne bucurăm de această colaborare.

 

Teatrul reprezintă un mediu în care copiii pot învăța mai bine cum să empatizeze. Fiind expuși la o multitudine de scenarii, aceștia învață atât să recunoască emoții, cât și să le comunice mai bine pe cele proprii. Participarea la teatru poate îmbunătăți situația academică: copiii iau contact cu un vocabular extins și îl asimilează în mod firesc. Mai mult, copiii care iau contact cu lumea teatrului sunt mai comunicativi, lucrează bine în echipă și prezintă o stimă de sine elevată.
 
 

Zumba reprezintă o îmbinare a conceptului de dans pe muzică cu cel de antrenament fizic. Pe lângă beneficiile legate de sănătate, de dezvoltare a musculaturii, îmbunătățire a flexibilității și a memoriei, coregrafia Zumba reprezintă o activitate socială, în care este încurajat lucrul în echipă.

La clubul Turkish Tea Time elevii vor învăța despre diverse părți ale culturii turcești, cum ar fi, printre altele, specialitățile culinare. Interacțiunea cu elemente culturale și oameni care aparțin unor medii diferite îi va ajuta pe copii să-și dezvolte o mai bună înțelegere pentru oamenii din jur, ducând la dezvoltarea abilităților interpersonale.

 

Artzooka reprezintă un club de artă artizanală, în care copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine, dexteritatea, capacitatea de a planifica și de a materializa o viziune. Întărirea laturii creative, încurajarea libertății de exprimare contribuie la formarea unei personalități complexe și aduce beneficii bunăstării mintale. Alegând un obiectiv, planificând și ducând până la capăt ce și-au propus, copiii capătă încredere în abilitățile lor. Contactul cu diverse obiecte care oglindesc diferite puncte ale lumii îi învață pe copii să accepte și să înțeleagă diverse culturi.