Cetateni activi implicati in dezvoltarea durabila este titlul proiectului Comenius 2011-2013 aprobat la Scoala Normala din Iasi, coordonat de d-na prof. Irina Cosovanu. Educatia pentru dezvoltarea durabila are in vedere 3 axe: ecologica, sociala si economica. Acest lucru va implica o reflectie asupra educatiei pentru resursele care vor putea fi utilizate in vederea asigurarii progresului economic, dar si a pastrarii mediului si a protejarii resurselor materiale.

Prin activitatile proiectului se urmareste dezvoltarea la elevi a urmatoarelor competente-cheie: utilizarea interactiva a instrumentelor (limba straina, noile trehnologii), interactiunea in grupurile heterogene din punct de vedere cultural si lingvistic, dar si dobandirea autonomiei.

In intervalul 6-11 octombrie a avut loc prima intalnire de proiect, la Scoala Normala „V. Lupu”din Iasi, intalnire la care au participat parteneri din 5 tari europene: Franta, Bulgaria, Germania, Italia si Turcia. Din Turcia au fost prezenti la intalnire, patru elevi, impreuna cu trei cadre didactice, iar din restul tarilor, doar cadre didactice.

Am avut deosebita placere sa invitam partenerii acestui proiect Comenius si la Scoala Internationala Spectrum din Iasi, sambata, 8 octombrie 2011. Acestia au vizitat cu interes institutia noastra, elevii din Turcia s-au intalnit cu elevii clasei a V-a de la scoala noastra, iar cadrele didactice au vorbit cu domnii directori si au stabilit directii pentru posibile colaborari.