Sambata, 4 iunie 2011, Clubul de sah  „Micul Sahist” din Iasi, impreuna cu Scoala Internationala Spectrum Iasi – scoala si gradinita particulara, au organizat prima editie a „Cupei Spectrum”. In concurs au intrat doua categorii de varsta: gradinita – 24 de copii si scoala, clasele I-IV -25 de elevi.

Cei 49 de copii participanti la concurs au fost supravegheati de domnul Axinte Stefan, presedintele clubului de sah si de domnii instructori: Aioanei Gheorghe (colaboratorul Scolii Internationale Spectrum Iasi), Lucian Filip si Gherasim Ovidiu. Castigatorii „Cupei Spectrum” si cei mai buni sahisti din concurs au primit din partea organizatorilor diplome, 6 cupe (3 la gradinita si 3 la scoala) precum si 10 medalii (5 pentru prescolari si 5 pentru scolari).

Cei mici s-au indulcit cu prajituri la sfarsitul concursului, iar din partea conducerii Scolii Internationale Spectrum Iasi toti participantii au primit materiale promotionale.

„Ne-am bucurat foarte mult sa putem fi gazdele acestui concurs, dar si ca intre copiii scolii noastre au fost descoperiti, de catre domnul instructor de sah Aioanei Gheorghe,  multi pasionati de sah, acest minunat sport al mintii care ii pregateste pe cei mici pentru competitiile mari ale vietii. Ne declaram deschisi propunerilor de sustinere a unor astfel de concursuri, pentru ca vrem sa fim alaturi de toti copiii iubitori de sah.”, a declarat domnul Tunay Tuncer, directorul Scolii Internationale Spectrum Iasi.