Prezentare
Dezvoltarea fiecarui elev la potentialul sau maxim, asigurarea unui climat ce promoveaza respectul, toleranta si intelegerea fata de culturi si valori diferite, dobandirea capacitatii de rezolvare a problemelor si de recunoastere individuala si sociala fara deosebire de limba, religie, nationalitate sau rasa sunt preocuparile noastre constante pentru realizarea succesului personal si profesional al elevilor nostri, in contextul actual de membri ai comunitatii europene.
Lumina lnstitutii de Invatamant este un complex educational format din: doua licee (Liceele Teoretice Internationale de Informatica Bucuresti si Constanta – cu invatamant liceal si gimnazial), o scoala internationala (The International School of Bucharest – cu invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal), sase scoli internationale Spectrum in orasele: Bucuresti, Constanta, lasi, Timisoara, Cluj si Ploiesti – cu invatamant prescolar si primar si o universitate (Universitatea Europei de Sud – Est Lumina).
Prima scoala apartinand lnstitutiilor de Invatamant Lumina a fost infiintata in anul 1994 la Constanta, avand doar clase liceale. In prezent, performantele scolare obtinute de scolile noastre sunt recunoscute, iar calitatea procesului instructiv-educativ este certificata si de procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat si de absolventii inscrisi la institutiile de invatamant superior.
Pe tot acest parcurs, scolile noastre au obtinut acreditarile acordate de Ministerul Educatiei Nationale, iar International School of Bucharest a indeplinit toate standardele cerute pentru a fi Centru International Cambridge si a obtinut in acest an si acreditarea internationala CIS (Council of International Schools).
Preocuparea noastra constanta pentru consolidarea prestigiului acestor scoli, pentru ca ele sa se confirme ca scoli de elita, a facut posibila recunoasterea in plan local, national si international. Astfel, in anul scolar trecut, 277 elevi au obtinut medalii la olimpiadele internationale, si anume: 87 medalii de aur, 117 medalii de argint, 64 medalii de bronz si 9 mentiuni, ceea ce a facut ca in ultimii 10 ani sa ne situam printre primele scoli din Romania in functie de rezultatele obtinute la olimpiadele internationale. In aceste competitii ei au reprezentat scoala romaneasca, dar si Romania si comunitatea locala. Incepand din anul 1995 scoala a reusit sa formeze 1324 absolventi dintre care cei mai multi au fost acceptati cu burse la universitati de prestigiu din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Turcia, iar cei care au finalizat cursurile acestor universitati isi desfasoara activitatea in companii sau institutii renumite.
[pb_builder]

Share
Share