Astazi, 26 mai 2011, elevii claselor I, a II-a si a IV-a, impreuna cu prescolarii grupei mari de la Scoala Internationala Spectrum din Iasi au plecat in excursie. Insotiti de cadrele didactice, de doamna asistenta,  dar si de cativa parinti, toti s-au trezit dis de dimineata pentru a pleca spre Targu Neamt. Prima oprire a fost la casa memoriala Ion Creanga. Cei mici au vizitat parcul tematic Ion Creanga, precum  si Muzeul cu acelasi nume. Drumul a continuat spre Cetatea Neamtului. Renovata recent, Cetatea lui Stefan cel Mare ne-a primit cu caldura si multe elemente pastrate inca de pe vremea marelui domnitor.

Spre incantarea celor mici, urmatorul popas l-am facut la Zimbraria „Dragos Voda” din Vanatori –Neamt. Am putut admira mai multe animale: cerbi, caprioare, ursul si nu in ultimul rand zimbrii. Am facut poze si ne-am delectat privindu-i. Excursia a continuat cu drumul spre Piatra Neamt. Aici, prima oprire am facut-o la telegondola, care urca din Piatra Neamt pe muntele Cozla, la o altitudine de 657 metri. Orasul Piatra Neamt vazut de sus, precum si imprejurimile ne-au incantat pe toti.

Gradina Zoologica a orasului Piatra-Neamt, urmatoarea destinatie a noastra, este situata aproape de centrul orasului. La zoo se pot admira animale din diverse specii reprezentative pentru fauna din Romania: ursi, lupi, vulpi, caprioare, cerbi si pasari. In interior existe amplasata o fantana artizanala, in care isi duc veacul cateva broaste testoase. In interiorul parcului zoo exista amenajat si un parc de joaca pentru cei mici, unde am poposit si noi, pentru a-i lasa pe copii sa se dezamorteasca dupa drumul parcurs. Dupa toate locurile minunate pe care le-am vazut, in jurul orei 17.30 ne-am intors acasa, la Iasi. Excursia la Piatra Neamt s-a dovedit a fi o experinta frumoasa si deosebita, care i-a bucurat atat pe cei mici, dar si pe noi, cei mai mari. Mai jos va aratam cateva poze din calatoria noastra.