Grădinița dispune de sală de artă (Muzică, Arte plastice, Teatru), sală de joacă, cabinet de asistență medicală permanent în unitate oferită de asistenta unității și de medicul colaborator. Copiii beneficiază de spațiu individual de depozitare a obiectelor, a rechizitelor și a lucrărilor proprii. Jucăriile și materialele necesare activităților zilnice sunt oferite de grădiniță.
La învățământul primar, orele de studiu sunt obligatorii și în ele se rezolvă temele pentru acasă sau o parte din ele. Aceste ore sunt asistate de învățător. În programul afterschool, elevii își finalizează temele pentru acasă începute în orele de studiu.
Sala de informatică este dotată cu mobilier, calculatoare noi și o imprimantă la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice ale școlii. Copiii utilizează sălile de artă muzică, tabla Smart și materiale specifice.
Medicul și asistenta medicală din cadrul grădiniței și scolii efectuează control periodic la grupe și clase, acordă asistență medicală în orice problemă, utilizând cele mai adecvate, eficiente și rapide remedii într-un cadru cât mai atractiv pentru cei mici. Copiii sunt învățați regulile de igienă personală, pentru a fi sănătoși.Preșcolarii și elevii claselor I-VI sunt mereu încurajați să comunice atunci când există o problemă care îi deranjează, fiind tratați cu blândețe și eficiență, cabinetul medical beneficiind de cele mai noi și adecvate echipamente. Activitățile sociale, culturale și sportive sunt o parte importantă a învățământului contemporan, motivând elevii și consolidând încrederea în sine a fiecăruia, sprijinind o mai bună exprimare și dezvoltarea fizică, emoțională și cognitivă. În atingerea acestor obiective, Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași propune cluburi cu activități extracurriculare, organizate de profesori colaboratori sau cadre didactice angajate la școală, după o planificare aprobată de conducerea școlii.
[pb_builder]