Participarea la Concursul national First Step a fost inceputul unei experiente de neuitat pentru elevii Scolii Internationale Spectrum Iasi, acestia calificandu-se la concursul international ”INEPO EUROASIA” 2012 cu proiectul ”Multiple Intelligence Institutions”. Echipa participanta a fost formata din elevii Altun Enes Nadir si Mihalache Danut, indrumati de domnul profesor Hasan Colak.

Concursul ”INEPO EUROASIA” 2012 a fost organizat in orasul Baku din Azerbaidjan, unde au participat echipe din 42 de tari.
Inca de la inceput totul a fost plin de surprize frumoase. Ziua concursului a fost incarcata de emotii, atunci cand echipa noastra a fost condusa la standul de prezentare, acesta era deja aranjat si plin de fotografii reprezentative. Ca sa ne aratam aprecierea, i-am surprins
pe organizatoriin mod placut cu un cadou traditional din Romania, fiecare primind cate un nai.

Emotiile au fost mari, dar rezultatele au fost pe masura muncii depuse, echipa noastra fiind castigatoarea medaliei de bronz.

Organizatorii au pregatit un tur al orasului, unde au fost vizitate obiective turistice din Baku precum Templul Ateshgah – Templul focului, Calea Baku, Muzeul Taranului din Baku (unde au putut admira obiecte specificede olarit si artizanat), Universitatea Qafqaz precum si
alte locuri incredibile.

La final a fost organizata cina, unde elevii s-au putut delecta cu delicii traditionale, dar si cu un recital extraordinar de muzica si dansuri specifice.