Pentru ca vremea frumoasa a tinut cu noi, in aceasta zi de 20 septembrie 2012, prescolarii de la cele doua grupe mari ale Scolii Internationale Spectrum Iasi, insotiti de teacher Anca si teacher Teodora, precum si de doamnele Mihaela si Tina au mers la Palas Mall, unde au participat la misunea spatiala “Kids on the Moon”. Cei mici au avut ocazia sa afle lucruri interesante despre spatiu, planete, luna, au aflat conditiile in care oamenii pot ajunge in cosmos, precum si numele primului om care “a calcat pe luna”. De asemeni, au vazut nave spatiale in miniatura, rachete, precum si capsule, imagini si poze cu echipaje ce au ajuns pe luna. Cu ajutorul luminilor speciale si ale unor ochelari au reusit sa vada luminile si persoanele in alte culori si dimensiuni.

Finalul expeditiei a fost in simulatorul Cosmosului, unde cei mici costumati in cosmonauti si cu casca speciala au reusit sa descopere, in cateva minute, atmosfera apropiata de cea din Cosmos. La finalul misiunii cei mici au primit, din partea organizatorilor, diplome si 5 minute la Caruselul Palas.
Astfel, la sfarsitul acestei experiente putem spune ca am invatat lucruri noi despre Univers, ne-am distrat si am socializat, profitand de vremea frumoasa de toamna si de atmosfera relaxanta in care s-a desfarurat activitatea.