Lumina Institutii de invatamant prin scolile sale, Liceul International de Informatica din Constanta, Liceul International de Informatica din Bucuresti si scolile Internationale Spectrum din Iasi, Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj si Ploiesti, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu sprijinul inspectoratelor scolare judetene au organizat Concursul national de matematica LuminaMATH, editia a XIV-a, la sfarsitul anului 2010.

Premierea elevilor castigatori din judetul Iasi ai celei de-a XIV-a editii a Concursului national de matematica Lumina Math a avut loc duminica, 16 ianuarie 2011, la Ateneul Tatarasi din Iasi. La festivitatea de premiere au participat, pe langa parintii si cadrele didactice ale copiilor castigatori si domnul Fatih Göktas, Directorul General al Lumina Institutii de Invatamant, domnul Salih Katirci, directorul Lumina Math, domnul Tunay Tuncer, directorul scolii Internationale Spectrum si cei doi inspectori de matematica de la ISJ Iasi, domnul Nicu Miron si domnul Barzoi Bogdan.

Concursul este destinat elevilor de la clasele IV-VIII si isi propune atragerea copiilor catre stiintele exacte, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen si testele de tip grila si pregatirea acestora pentru tezele cu subiect unic. Elevi laureati, care au luat 100 de puncte, maximul, au primit cadou 800 de Ron.

Anul acesta au fost 4 laureati la Iasi, toti de la clasa a IV-a. De asemeni, 40 de copii din clasa a IV-a, premiati ai concursului, au primit o reduce de 50% din taxa de scolarizare din partea conducerii scolii, daca vor fi inscrisi la Scoala Internationala Spectrum, in clasa aV-a.

Scurt istoric:

Concursul LuminaMATH a luat fiinta in anul scolar 1997-1998 si a fost organizat in judetul Constanta si in municipiul Bucuresti, numai pentru elevii clasei a VIII-a, unde au participat aproximativ 600 de elevi, in anul 2005 ajungandu-se la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.

In 2008, concursul se transforma intr-o competitie cu caracter national, desfasurandu-se la nivelul intregii tari, ca urmare a protocolului incheiat cu MECTS. De asemenea, 2008 a fost primul an in care au putut participa si elevii  claselor a IV-a. La cea de-a XIV-a editie a concursului, au participat peste 43 de mii de elevi din toata tara

.