“Prima strălucire de stea, pe care am văzut-o în viaţa mea a fost scânteia din ochii mamei.Ea s-a aprins cel mai viu deasupra mea încă din pruncie şi veghează până acum,luminându-mi calea.
Primul pământ, pe care am păşit au fost palmele mamei,care mă legănau de- abia ,de –abia  şi ,cu mare grijă ,ca să nu cad pe altă palmă de pământ…”
Acestea au fost puţinele vorbe cu care licuricii clasei a II-a şi-au întâmpinat mama cu ocazia zilei de 8 Martie. Activitatea dedicată exclusiv mamei a cuprins momente minunate în care mamele  au vizionat un CD ce cuprindea activităţile desfăşurate în săptămâna  1-8 martie, au cântat, au spart baloane ce conţineau mesaje dedicate mamei, au răspuns unei întrebări prin care dovedeau cât de bine cunosc şi cele mai ascunse sentimente şi dorinţe ale mamei. Şi , spre deosebire de clasa I, au dovedit că sunt mult mai apropiaţi de mama în toate momentele, că o cunosc mult mai bine şi că sunt mult mai atenţi la dorinţele şi aşteptările ei.
Tortul pregătit cu o zi înainte a fost surpriza pentru mama şi , după aprecierile tuturor mamelor, a primit calificativul Foarte Bine(  Bravo!).