După concursurile atât de epuizante, a venit vremea de relaxare!

O excursie de două zile a fost bucuria copiilor clasei a II-a B de la Colegiul ”Costache Negruzzi” și celor de la clasele a III-a și a IV-a de la Școala Internațională ”Spectrum”, însoțiți de profesor Adriana Savin și profesor Doina Drăcsineanu.
Popasul de la CodriiPașcanilor a potolit foamea micilor excursioniști și a oferit preț de câteva momente loc de admirat natura și de joacă.
Am început excursia noastră cu mina de sare de la Cacica, un loc înspăimântător și fascinant în același timp.
La Marginea am putut vedea măiestria mâinilor bucovinencelor imprimate pe costumele populare ce atrag privirile prin modele și culori. Modelarea lutului și transformarea lui în minunate vase populare a ținut copiii cu răsuflarea tăiată.
Momente frumoase s-au consumat și în Mănăstirile Humor și Voroneț când, plini de pioșenie, cu mic cu mare, ne-am așezat în genunchi și ne-am trimis rugăciunile curate dincolo de zidurile bisericii spre Stăpânitorul Lumii.
Hotelul, de o curățenie și o ospitalitate desăvârșite, ne-a găzduit o noapte. Terenul imens de sport a făcut plăcere micilor oaspeți care au profitat spre a juca fotbal sau badmington.
Ghidul de la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina aflat în Gura Humorului ne-a ajutat să trecem cu ochii minții prin obiceiurile țintuite de veacuri ale românilor de-a lungul unui an calendaristic.
Grădina zoologică de la Ilișeni ne-a dat un real exemplu de încălcare a dreptulrilor animalelor într-o țară care se vrea democratică.
Planetariul de la Fălticeni ne-a completat cunoștințele cu informații interesante. Asta ne-a reamintit cât de mici suntem într-un Univers gigantic.
O înghețată mult așteptată și meritată pentru comportamentul lăudat de toți cei cu care am interacționat pe parcursul excursiei a adus pe drumeți în lumea inocentă a copilăriei unde veselia și bunadispoziție sunt la ele acasă.
Seara târziu părinții i-au așteptat pe copiii dornici să povestească o mică parte din ”aventurile” excursiei căci somnul le-a dat târcoale încă din autocar.
Rugăminți fierbinți precum ”Doamna, mai stăm o zi?!” ne-au confirmat nouă, organizatoarelor, nu numai că elevii au fost ca niște bureți dornici de a absorbi tot ce s-a oferit spre învățare, dar și faptul că s-au simțit într-adevăr bine: ca în vacanța ce vine cu pași repezi!