Joi, începând de la ora 11.30 până la ora 12.30, copiii de la clasa I A, însoțiți de doamna invatatoare Bura Simona-Gabriela,  împreună cu elevii clasei a IV-a, invatator Dracsineanu Doina, s-au adunat într-un cadru deosebit față de cel obișnuit: biblioteca școlii.

Scolarilor li s-a explicat ca aceasta saptamana in scolile Spectrum este saptamana dedicata lecturii.
Scolarilor le plac mult poveștile atunci când sunt spuse cu căldură înainte de culcare de către părinți, bunici sau când glasul blând al invatatoarei le oferă o nouă lume în care ei pătrund curioși să afle lucruri noi, interesante, amuzante.
Școlarii au dovedit că au o listă bogată și diversă de cărți citite, printre ei, poate, va fi măcar vreun viitor vrăjitor al vorbelor.
Inedit pentru ”boboceii” clasei I A a fost că nu au auzit povești niciodată citite de colegii mai mari, iar ”frații ” și-au învins emoțiile și le-au citit cu mare drag ”frățiorilor lor”. Cei mici au dovedit interes fata de acest moment dovedindu-l prin raspunsurile legate de textile citite la intrebarile puse de cele doua invatatoare si de colegii lor mai mari.
Momentul s-a încheiat cu aplauze și cu îndemnul ca întotdeauna cartea să le fie unul dintre cei mai apropiați prieteni pentru că ea deschide porțile minții și ale imaginației.