Prescolarii si elevii scolii Internationale Spectrum Iasi au sarbatorit Saptamana Nationala a Voluntariatului, editia a X-a, în perioada 9-15 mai 2011. Grupa Mica 1 a realizat o expozitie cu vânzare, iar cu banii stransi pe produsele vandute, s-au cumparat cadouri –jucarii, carti, rechizite, carti, pentru copiii cu Cerinte educationale Speciale din doua clase de la scoala Speciala „C-tin Paunescu” din Iasi.

Tot pentru elevi de la aceeasi scoala, cei din clasa I, grupa mica 2 de la Scoala Internationala Spectrum Iasi a facut donatii –fructe, dulciuri, hainute, jucarii –toate aduse de parinti. Copiii nostri i-au incantat pe cei de la scoala Speciala „C-tin Paunescu” cu un dans si un mic program artistic.

Grupa mijlocie si clasa a III-a de la scoala Internationala Spectrum Iasi a prezentat mini-piesa de teatru “Sunt Verde, sunt Eco”.  S-a prezentat si  o “Parada a costumelor din materiale reciclate si eco” si o “Expozitie de obiecte realizate din material reciclabile” oferita de cercul “Prelucrarea Maselor Plastice” de la Palatul Copiilor.

Grupa mare a facut ecologizare pe un spatiu din Bucium, dar au profitat de vremea frumoasa si au stat si la picnic, fara sa uite, insa de regulile de purtare civilizata –au aruncat resturile doar in spatiile special  amenajate. Grupa pregatitoare a facut o expozitie cu vanzare a unor lucrari realizate de copii din materiale reciclabile, iar cu banii stansi au facut pachete pentru scolarii de la scoala Buhalnita, judetul Iasi. Elevii s-au bucura, astfel, de hainutele, rechizitele, dulciurile si fructele primite.

Voluntari am avut si la clasa a IV-a, elevii plantând flori în curtea Scolii Internationale Spectrum Iasi. Elevii clasei a II-a au plantat si ei flori si un copac, dar in curtea Grupului Scolar „V. Pavelcu” din Iasi. Duminica, pe 15 mai s-a desfasurat ExpoVoluntar, eveniment ce aduna la un loc toti partenerii implicati in organizarea si sprijinirea activitatilor de voluntariat. Am avut si noi un stand unde am afisat activitatile, rezultatele si pozele din cadrul saptamânii voluntariatului. Cate un cadru didactic din scoala a fost prezent acolo, pe B-dul Stefan cel Mare din Iasi, pentru a oferi informatii persoanelor interesate de conditiile si oferta educationala a Scolii Internationale Spectrum Iasi.

Astfel, saptamâna voluntariatului s-a dovedit a fi una foarte încarcata pentru copiii si profesorii nostri, dar dupa cum veti putea vedea si în poze, cu multe realizari, satisfactii si bucurii.