Cunoaşterea naturii stimulează potenţialul creativ al copilului, intuiţia şi imaginaţia acestuia. De aceea, ziua de joi a saptamanii „Scoala Altfel” am dedicat-o naturii, prietena noastra. Inca de la prima ora am plantat panselute si bumbisori in gradinita din curtea Scolii Spectrum. Cu manusi, harlet, apa, multa bunavointa dar  si indemanare am dat culoare intregii curti si am transformat-o intr-o mare de flori. Acum putem zice si la propriu ca suntem O scoala ca o floare.
Apoi, impreuna cu toate clasele I-IV am participat la un curs intitulat „Traista cu sanatate” sustinut de Conf. Dr.  Veronica Mocanu si Inspector Alla Apopei in vederea cunoasterii bunelor obiceiuri in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. In jurul pranzului am pregatit salata de legume si am oferit-o colegilor nostri doritori de la clasele mai mari. Momentul cel mai important si mai savurat al zilei l-a reprezentat cursul de design prin intermediul caruia copilasii din clasele I-IV au invatat sa realizeze un aranjament floral de tip oriental.
Dupa amiaza am revenit in curtea scolii si am desfasurat jocuri in aer liber. Ziua de joi s-a incheiat cu vizionarea piesei de teatru „Fata babei si fata mosneagului” sustinuta in scoala de trupa Aschiuta, unde au participat atat colegii de la scoala cat si cei de la gradinita.