S-a incheiat cea de-a doua editie a Concursului  Spectrum Mother’s day. Astfel, in luna martie, o luna a fiintelor sensibile, s-au strins la sediul scolii noastre peste 200 de portrete ale mamicilor din judetul Iasi, portrete pictate de copilasi cu virste cuprinse intre 3 si 12 ani. Lucrarile au fost expuse, de-a lungul celor doua etaje, pe sectiuni si pe categorii de virsta, criterii de care s-a tinut seama si in cadrul jurizarii. Spre deosebire de anul trecut, lucrarile din acest an sunt mai bine realizate din punct de vedere plastic.

Drept urmare, un juriu alcatuit din profesionisti  in domeniu, reprezentând Universitatea de Arte „G. Enescu”, Colegiul National de Arta „O. Bancila”, Complexul Muzeal National Moldova, Palatul copiilor si Uniunea Artistilor Plastici, filiala Iasi, au acordat participantilor la acest concurs 60 de premii si mentiuni, rasplatind in acest fel interesul si priceperea cu care cei mici au redat chipul mamei, fie ca a fost o lucrare de pictura, de grafica, un proiect de pictura pe sticla sau o lucrare de arta decorativa.

Astfel, in curtea scolii, intr-o zi insorita, speciala parca pentru acest moment si plina de mamici emotionate si copii nerabdatori s-a desfasurat festivitatea de premiere a acestui concurs. Aplauze, diplome, premii, bucurie, fotografii,  baloane, copii fericiti si mamici si mai fericite au incununat cu succes aceasta actiune organizata de Scoala Internationala Spectrum.