Teatrul Național ne-a primit astăzi, 27 noiembrie 2012, cu brațele deschise, cu vorbe bine alese și cu prietenie. Am fost toți, de la mic la mare (clasele I-VII, părinți, învățători, profesori și directori), încântați, atenți și cu sufletul dornic de a afla istoria teatrului ieșean și, nu în ultimul rând, să cunoaștem o parte dintre oamenii de seamă ai acestei instituții culturale.
După ce am vizitat încăperile teatrului, culminând cu Sala Mare, impunătoare și primitoare, ne-am așezat la un pahar de vorbă cu unul dintre actorii de mare valoare, domnul Petru Ciubotaru.
Cu ochii curioși și dornic de poveste, ne-a primit în cămara sufletului său. Elevii au fost captivați și au savurat fiecare cuvânt și respirație a cunoscutului actor. Amintindu-ne de Creangă, toți l-am ascultat cu mare drag! Am colindat printre Amintirile lui Creangă, ne-am reîntâlnit cu Zdreanță și, în final, am fost invitați de Petru Ciubotaru să-l urmărim în una din piesele sale, Chirița și ceilalți, un recital de excepție în care se joacă de-a râsu- plânsu cu moravurile lumii de ieri și de azi.