Luni, 12 septembrie 2011, la ora 8.00, la Scoala Internationala Spectrum Iasi a avut loc deschiderea oficiala a noului an scolar. Cu emotie au pasit pragul scolii noastre, elevii clasei I, dar si elevii claselor a II-a, a III-a si a IV-a, insotiti de parintii lor. A inceput anul scolar si pentru elevii claselor a V-a si a VI-a. Profesorii, invatatorii, parintii si elevii au ascultat cu interes cuvantul domnului director prof. Altun Bedirhan si cel al domnului director adjunct Felix Codreanu.

Au participat la deschidere si o parte dintre profesorii de la invatamantul gimnazial. Copii, parinti, cadre didactice, cu totii isi doresc sa aiba un an scolar incununat de succese, bucurii si multe realizari. Asta le-a dorit si conducerea institutiei, la inceput de drum. Si pentru ca noul an scolar sa fie unul bun si reusit, elevii au primit, din partea conducerii baloane si un tort sub forma de floare Spectrum, din care au mancat cu totii.

Fiind la al doilea an de activitate in orasul Iasi, echipa Scolii Internationale Spectrum se poate mandri cu un efectiv de 101 copii inscrisi deja, acum la inceputul anului scolar 2011-2012. Şcoala Internaţională Spectrum Iași aparţine S.C. Lumina Instituţii de Învătământ S.A. În anul școlar 2010-2011, Lumina Instituţii de Învătământ a avut 11 instituții de educație (Grădinițe și școli primare sau gimnaziale, Licee de informatica, Universitatea Lumina din București) şi peste 15 ani experienţă în domeniul educaţional fiind încununată de multe succese (peste 200 de medalii în olimpiadele şi concursurile internaţionale), activităţi şi organizaţii la nivel naţional şi internaţional.

Va amintim ca la Scoala Internationala Spectrum oferim programe educationale realizate la cele mai inalte standarde, ce cuprind atat discipline din Curriculum National cat si multe alte discipline extracurriculare organizate sub forma de cluburi: limba engleza, dans, arta, Robotix, informatica, matematica distractiva, sah etc. Specificul scolii consta in pregatirea intensiva la limba engleza, incapand de la gradinita si continuand cu scoala primara si cea gimnaziala.