Scolarii claselor I A si a IV-a de la Scoala Gimnaziala Internationala ‘’Spectrum’’ Iasi in parteneriat cu prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit nr. 27 (Scoala Gimnaziala George Cosbuc Iasi) au pregatit un program de plantare de copacei in curtea gradinitei. Activitatea a avut ca obiective facilitarea comunicarii intre copiii institutiilor implicate, Cultivarea dragostei pentru natura, desfasurarea unei activitati comune cu elevii din medii scolare diferite.

Copiii s-au prezentat si au aflat scopul si obiectivele activitatii. Momentul de captare a atentiei a fost vizionarea videoclipului lui Michael Jackson, “Earth song“, dupa carea urmat o scurta discutie prin care cei mici si- au spus parerea asupra a ceea ce au vizionat. Discutia a fost coordonata in jurul ideilor : ’’ce se intampla când omul nu respectă natura’’ și ‘’lumea în care dorim să traim’’.
Participantii (prescolari, scolari, parinti, cadre didactice) au fost impartiti in doua echipe de lucru. Fiecare a primit o scoala alba pe care a desenat copacul sau. Apoi copacelul desenat a fost decupat si lipit pe coli mari ciocan si fiecare  echipa si-a facut propria padure pentru ca noi, toti am vrut sa ne exprimam dragostea pentru natură și sa aratam ca putem crea lumea în care ne dorim să trăim. Toți participanții au fost serviți cu o salată delicioasa de fructe. S-au plantat copăceii în timp ce s-a cântat cântecelul ‘’Copacelul’’, s-au spus poezii.
Activitatea s-a încheiat cu concluzii legate de rolul omului și implicarea acestuia în viața naturii, propunându-se copiilor să continue pe această cale plantand o nucă ce va rodi un copăcel care va urma să fie plantat într- altă activitate ecologică. Toți cei care s-au implicat în activitate au primit diplome de participare.